19/01/2021

Met de auto naar de Grand Canyon

Dagtour
Een andere manier om vanuit Las Vegas de Grand Canyon te bezoeken is de auto. Op de route zul je mooie stops als de Hoover Dam en Lake Mead passeren, Eind 2010 is er een nieuwe brug geopend, de Hoover Dam Bypass. De brug ligt naast de Hoover Dam en biedt een snellere route naar de Grand Canyon. Toch is een trip met de auto nog zo’n 3 uur.

De westrand
Een goede dagtrip is de westrand van de Grand Canyon, aangezien die het dichtst bij Las Vegas ligt. Als je daar arriveert heb je natuurlijk meerdere uitzichtspunten.  Het bezoeken van deze punten kan per bus en zal je rond de 45 dollar kosten. Een andere optie is een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk, een glazen brug die 1200 meter boven de grond hangt. Je kunt hier ook een helikoptervlucht maken die landt in de Grand Canyon en vervolgens een boottocht maken. Echter, het is goedkoper om een helikoptertour te boeken vanuit Las Vegas.

Het zuiden van de Grand Canyon
De zuidrand ligt verder weg van Las Vegas, maar is het meestbezochte deel van de Grand Canyon. Het is mogelijk om in een dag de zuidrand te bezoeken, maar om het optimale uit je bezoek te halen adviseren we je meerdere dagen. Overigens, hoewel de noordrand geografisch dicht bij de zuidrand ligt, zijn de routes totaal verschillend.

Lees meer over huurauto!


 

Grand Canyon car English   Grand Canyon bil SE   Bil Grand Canyon DK   Bil Grand Canyon NO