27/02/2021

Taxi

 
Verder dan het lijkt
De meeste casino’s en hotels liggen aan de Las Vegas Strip. Ok al bestaat de Strip uit slechts één straat, de afstanden kunnen verrassend groot zijn voor voetgangers. De hotels zijn zo groot dat je je eenvoudig kunt vergissen en dat iets dichterbij lijkt dan het is. Gelukkig zijn er heel veel taxi’s in Las Vegas en ze zijn redelijk goedkoop.

Tarieven
De tarieven zijn vastgesteld door de Nevada Taxi Cab Authority. Dat houdt in dat alle 16 taxibedrijven in Las Vegas dezelfde tarieven hanteren. De taximeter begint bij US$ 3,30, is US$ 2,40 per mijl en US$ 30,- per uur als de taxi niet rijdt. Als je rit bij McCarran Luchthaven begint, wordt US$ 1,80 extra in rekening gebracht. Op onderstaande link vind je gangbare ritten van het vliegveld naar de grootste hotels. Het kost bijvoorbeeld US$ 11 – US$ 14 naar de hotels die het dichtst bij het vliegveld zijn, zoals de MGM Grand en Mandalay Bay. Het kost ongeveer US$ 20 om naar de noordkant van de Strip te gaan.

Taxiritten van het vliegveld naar verschillende hotels – taxi.nv.gov

Fooien
Alle chauffeurs verwachten een fooi. Je moet ongeveer 10-15% aan het tarief toevoegen, misschien 20% als je veel bagage hebt. Als je om een zeer korte rit vraagt, bestaat het risico dat de chauffeur geïrriteerd wordt. Ze staan gewoonlijk lang in de rij te wachten. We raden je aan hoge fooi te geven aan die chauffeurs die hier niet moeilijk over doen, om een beter gedrag te bevorderen.

Roep geen taxi’s aan vanaf de straat
In tegenstelling tot New York, mogen taxi’s niet op straat stoppen om mensen op te pikken. De chauffeurs riskeren hoge boetes als ze het toch doen. In plaats daarvan moet je naar het dichtstbijzijnde hotel lopen. Daar staan altijd taxi standplaatsen. Als je toch een taxi op straat wilt aanhouden, zorg dan dat de chauffeur ergens kan stoppen waar hij het verkeer niet belemmert. De meeste chauffeurs zullen je negeren, het zal dus sneller zijn om naar een hotel te lopen. Buiten de Strip is het natuurlijk eenvoudiger.

Omrijden
Er is een klein risico dat de chauffeur omrijdt om meer geld te verdienen op de rit. Dit wordt ‘long-hauling’ genoemd. In onze ervaring komt het vaker voor dat je hiervoor gewaarschuwd wordt, dan dat het je echt overkomt. Als dat zo is, kost het je een paar extra dollars, dus dat is niet het einde van de wereld. Laat gewoon niet aan de chauffeur merken dat dit je eerste reis naar Las Vegas is zodra je in de taxi zit.

Commissie en strip clubs
Het is heel gewoon dat taxichauffeurs geld krijgen, een zogenaamde commissie, om klanten naar clubs en restaurants te brengen. Je moet duidelijk zijn en zeggen waar je naar toe wilt en je niet laten overhalen door de chauffeur dat een andere club beter is. Vooral stripclubs betalen hoge commissies voor mannelijke passagiers. Als je naar een stripclub wilt gaan, kun je hier je voordeel uithalen. Het is niet moeilijk een gratis taxi, of zelfs een limo, te krijgen naar een strip club. Vraag het de taxichauffuer. In dit artikel lees je over een paar pokerspelers die geld kregen om naar de Sapphire gentlemen’s club gebracht te worden.

Las Vegas Taxi

Quick facts

  • Neem genoeg contant geld mee, niet alle bedrijven accepteren creditkaarten.
  • Vijf personen is het maximaal toegestane aantal passagiers in een normale taxi.
  • De taxichauffeur moet de aanwijzingen van de passagier opvolgen.
  • Roken is wettelijk verboden voor de chauffeur als hij passagiers in de auto heeft.
  • Er zijn bijna 3000 taxi’s en ongeveer 8500 chauffeurs in Las Vegas.
  • Volgens de wetgeving van Nevada moeten alle taxi’s over air conditioning beschikken.
  • Nieuwe taxi’s mogen 67 maanden op straat zijn, daarna kunnen ze niet meer als taxi gebruikt worden.

 

Las Vegas Taxi English   Las Vegas Taxi SE   Las Vegas Taxi DK   Las Vegas Taxi NO