16/09/2019

Valley of Fire

Wandelen tussen rode zandstenen
De Valley of Fire is het oudste park in Nevada en werd gevormd in 1935. Het gebied bestaat uit woestijn en een speciaal type rode zandsteen. Het park is ideaal voor hikes of om gewoon rond te wandelen. Je kunt kiezen uit meerdere paden. Toen wij de Valley of Fire bezochten, liepen we voornamelijk buiten de gebaande paden en dat was fantastisch. Let wel op: Neem genoeg drinkwater mee!

Met de auto
Het is ongeveer een uur rijden van Las Vegas naar de Valley of Fire. Als je niet geïnteresseerd bent in wandelen of als je weinig tijd hebt, kun je ook rond het park rijden en de landschappen vanuit je auto bekijken. We adviseren echter om toch een wandeling te maken.

Dieren
Er lopen interessante dieren rond in de Valley of Fire. Ze zijn soms wel erg moeilijk te spotten. Een zeldzaam dier is de woenstijnschildpad, een beschermde diersoort. Je kunt ook de steppewolf, de woestijnvos en slangen tegenkomen. Veelvoorkomende dieren zijn eekhoorns en verschillende hagedissen.

Entree
Als je het park betreedt, zul je een kleine vergoeding van 10 dollar moeten betalen (per auto). Het is handig om dit bedrag direct bij de hand te hebben. Als je langer dan een dag wil blijven, is het mogelijk te verblijven op een camping tegen extra betaling.
 

helicopter tour las vegas to Grand Canyon

Valley of Fire Luxury Tour Trekker Excursion

Beoordelingen:
Duur:: 6 uur (circa)
Meer info, boekingen en prijzen.

 

Valley of Fire English   Valley of Fire SE   Valley of Fire DK   Valley of Fire NO